Jaktsäsongen 2016/17 har varit en riktigt bra jaktsäsong för oss. 
Dock har den inte resulterat i några drevprovs starter för våra hundar här hemma, men till höst hoppas vi på att fixa det. Irish Coffee har jagat riktigt bra o husse o Sakarias har skjutit flera rådjur för honom på fina drev. Dolly har som vanligt gjort det som förväntats av henne o varit pigg o alert i skogen, trots att hon hade valpar i somras. Det enda tråkiga är att inte Freja kommit igång som vi önskat. Hon va så lovande på sensommaren o gjorde allt rätt, ända till den dagen hon o jag va ut o plockade svamp.  Jag va endast utrustad med endast svampkorg o tillhörande svampkniv, när hon lyckades  springa rakt in i en stor flock med vildsvin och blev jagad av flocken o en stor galt som gjorde allt för att ta henne. Livrädd sprang hon ju till mig, som fick galten på 5 meter innan jag lyckades skrika o skälla så att han tappade fokus på hunden o som tur va kastade om o följde efter resten av flocken....Efter denna fadäs har vi fått börja om helt från början med henne o först nu har hon drivit rådjur några minuter så vi hoppas att hon får självförtroendet tillbaka o siktar på hösten.
 
Annars har det funkat jätte bra för våra uppfödningar. I Dolly o Cackos sjörövar kull så jagar samtliga valpar utom Walter i Danmark. Malte o Ebbot är väl de som vi fått mest rapporter ifrån o Ebbot, P Easter C Davyjones har också fixat 1 Rå 24 p på drevprov vilket vi är såååå stolta o tacksamma för. Vet också att flera valpar ur den kullen kommer att starta på prov i höst.
 
Valparna i Dolly o Koffies kullar har också kommit igång riktigt bra o vi hoppas att några av dem kommer till start på prov i höst.

Bilder från jaktåret 2016/17>>

 
Nu laddar vi för utställnings säsongen o hoppas få sällskap där av våra uppfödningar. Ett stort Tack till våra valpköpare som jobbar med hundarna. Ni är guldvärda!!!

2014-2015 blev ett toppen år för Petitbas.
3 st nya Jaktchampions blev det .
Petitbas Coola Cacko SEUCH SEJCH,
Petitbas ChickaChicko SEJCH
Petitbas Dolly De Luxe SEJCH.
Cacko o Dollys valpar har kommit igång riktigt bra o många driver för fullt o det har skjutits rådjur för
flera av dessa. Bra jobbat alla valpköpare o lycka till framöver, hoppas vi ses
på nån utställning i sommar. Vår egen jakt har varit riktigt bra, med många
minnesvärda drev o några fällda rådjur också. Riktigt roligt att vår Fransos
Irish Coffe Des Vignes Pourpres kommit igång o vi har fällt rådjur för honom
också. Tyvärr kom han inte till start på drevprov denna säsongen, men vi tar
nya tag till hösten.

Utställning 2014 har också varit bra, dubbelt utställnings championat på
Väntans Lyckliga Lotta NOUCH, SEUCH o Exc CK o BIR för Irish Coffee Des Vignes
Pourpres. Nu tar vi nya tag inför sommarens utställningar.

 

Jakt sammanfattning jaktåret 2012-2013
Årets jakt o drevprovs säsong blev inte riktigt som vi tänkt.
Hade hoppats på drevprovs starter med Väntans Lyckliga Lotta o även V Kaffe Karamell men löp o dåligt “före”m.m satte stopp för de planerna. Dock har de jakter vi haft i Dec fungerat jätte bra så ett tag trodde vi på start med Lacki i Januari, men då avlystes all rådjursjakt här pga rådande snöläge.....så nu tar vi nya tag till hösten.

En rolig sak denna säsong är att två av V Bruna Bönan o Aftergow Walnut Whips tre valpar nu är drevmeriterade med 1 a pris, sååå roligt.
STORT GRATTIS o TACK till Patrik o Andreas som jobbar på med era hundar. Lycka till framöver.

V Lyckliga Lotta o Kärråsens Äckos valpar artar sig också mkt bra o visar framfötter o ett stort intresse i skogen. Till er Lycka till framöver o kör så det ryker....

Nu hoppas vi på en bra utställnings säsong o en bra jakthöst sen. Hoppas vi ses på någon utställning i sommar

 

Jakt sammanfattning jaktåret 2008-2009

Jaktdagboken blev något ”mager” denna säsong, inte då beroende på hundarna, de har fungerat jätte bra, utan beroende på den rovvilt situation som vi har, samt att ”jaktföret” har varit uselt ända sen Dec. Först skare, sen mkt snö och sist men inte minst kyla. Detta resulterade i några få jaktdagar med några fina drev. Tillgången på rådjur ses också mycket begränsad, så det har blivit många jaktdagar där vi inte hittat några drevdjur.

Qrut har ändå kommit igång mkt bra och visat vad han kan. Han har tagit sin första 1 a på drevprov med mkt fina 47 p och en domare som tyckte att detta var en mkt lovande unghund. Så till hösten startas han igen.

Vi har nåtts av mkt roliga rapporter om Patrons kull med Rotvältans Julia. Dessa valpar jagar bra allihop och är endast fyllda året, så vi väntar med spänning på hösten och att dessa kommer till start på drevprov.
Grattis till både uppfödarna Åsa o Folke på Gold-Queens samt ägarna till denna hittills så lovande kull.
Lycka till i fortsättningen allihop.

Från vår tidigare kull med Väntans Zköna Zarah har vi fått rapporter från flera valpar som också jagar bra, så även där hoppas vi på drevprovs starter till hösten.

Nu väntar viltspår och utställningar, och sen ser vi fram mot en bra jakt höst 2009.

 


Jakt dagbok 2008 - 2009
Under Dec hade vi några jaktdagar där vi inte hittade några drevdjur, sedan slog snön och skaren till.  3 veckor utan att kunna släppa en hund.
Jätte tråkigt.

31/12 –7c Patrik o Qrut är inbjudan att jaga hos Fredrik utan för Säter. Första släppet leder inte till något upptag. De enda spår som ses är spår av hare o räv och det tycks inte passa herr´n. Det ska va rådjur. I andra släppet reser Qrut rådjur som han driver till fina bukter, runt timmen. Drevdjuren siktas men går inte i skotthåll för någon skytt, oturligt nog. Men ändå en fin jaktdag och ett fint klingande drev på något skarp före.
Tack till Fredrik
för en jaktdag på rikigt fina marker.

3/11
– 4 gr och fläckvis spårsnö. Ledig dag = Jaktdag. Qrut o jag (Ann-Sofie) söker efter rådjur. Efter en stund letande hittar vi nattspår i snön. Qrut söker lugnt o metodiskt och efter ytterligare en halv timme ett snabbt upptag och full fart. Rådjuret går runt mig och upp över en skogsbilväg, jag hör att drevet går rakt, utan bukter. När jag kommer upp på vägen ser jag i drevslaget att det är ett ensamt rådjur som han driver. Efter 29 min släpper Qrut och kopplas i bakspåret. Ett fint drev, tyvärr utan bukter, en solig och fin morgon.

31/10
En dag med riktig skitväder, snöslask o snålblåst gör att vi överväger att sätta på vinterdäcken istället för att jaga. Som tur var så tar vi i alla fall en tur till skogen. Patrik o Qrut hittar färska spår i den lilla spårsnön. Efter ett tag upptag och drev som stundtals dör ut i blåsten, men efter en stund kommer drevet allt närmare för att sen vända bort vid en liten bäck. Efter 20 min hörs två skott, återigen har Patric J skjutit. En fin 4 taggare blev bytet. Om släpp på fler djur som var i följe med bocken. Qrut driver i fina bukter, men efter ett tag går djuren på långskjuts och ut ur området. Qrut hänger i driver i bukter och snart hör vi att drevet vänder neråt igen. Denna gången rakt ner mot fridlysningen. Råbocken o geten siktas av mig och Qrut kopplas på drevlöpan efter ett drev på över timmen. En jaktdag där vi hade turen på vår sidan. Grattis till Patric Jacobsson och Qrut igen.

30/10
Mulet väder o plusgrader. Patrik o Qrut söker av trakten. 3 st rådjur ses men vänder ut ur såten…,bara att ta nya tag. Efter en stund, nya spår och efter fint väckande tar Qrut upp ett ensamt rådjur. Fint buktande drev i 40 min. Rådjuret siktas och skjuts av Patrik J. En nöjd första gångs skytt och en stolt hund som också ”fått” sitt första rådjur. En mkt lyckad jaktdag.

29/10
Dagen börjar med lite frost som senare övergår i snöfall och sen tö och blötsnö. Fredrik går med Qrut. De söker av trakten o på en liten myr går de rak på 2 rådjur som Qrut tar upp. Buktande drev som går mot Patrik, han siktar rådjuren men de går vidare. Fortsatt buktande för att sedan gå rak ut. Qrut drev fint i 45 min innan avbrott.

26/10
En jaktdag utan större resultat.

25/10
En fin jaktdag trots lite blåst. Patrik o Qrut söker och efter en timmes letande, ett snabbt upptag som resulterar i ett drev som tyvärr går rak ut. Qrut driver i 25 min bryter sedan och återvänder till husse.

Så blev det äntligen 1 oktober igen och dags att släppa.
Qrut (Smedkullens Qanel) har börjat sin bana som jakthund.
Redan i vintras, i januari hade han och husse spårat fram rådjur
så nu var det spännande och se hur han utvecklats.

I början av oktober hade vi några jaktdagar utan drev men där Qrut visade att han verkligen är intresserad och har utvecklats åt rätt håll. Några kortare drev på rådjur o hare hade han också.


Jakt dagbok 2007 – 2008

7/1
Fia startar sitt 3 dje drevprov för säsongen. Vi hade tur och hann precis starta innan hennes löp. Hon gör två drev som resulterar i föreslagna 1+3 p 42 ep, så om detta fastställs på kollegiet blir hon SJCH och har då blivit Trippelchampion Svch, Such o Sjch innan hon fyllt 3 år. Detta känns helt FANTASTISKT, så nu håller vi tummarna!! Sen väntar parning och förhoppningsvis en valpkull i vår.

2/1-08 Nytt år, nya möjligheter!
Fia och Patrik jagar en dag i väntan på nästa prov. Denna dag är rådjuren på plats och Fia tar upp driver med bra skall och hörbarhet. Efter att ha ”buktat” snävt i 45 min, går rådjuren som vanligt på långskjuts och Fia driver 63 min innan hon bryter och kommer tillbaks. En fin jaktdag med ett bra drev.

27/12
Hade vi äntligen fått lite bättre jaktföre och Fia fick komma till skogen igen. Denna dag helt utan rådjurs kontakt. Både Patrik och jag gick i 3 timmar med Fia och Qrut utan att se ett enda färskt spår. Synd men så är det.

8/12
Fias andra start på drevprov. Efter en början på rådjurs tomma marker, hittar de tillslut djur. Detta resulterar i bra drev som ger Fia sin andra 1 p 43 ep. Jätte kul, när det var en liten chansning då vi inte har så gott om rådjurEfter detta hade vi ett jaktuppehåll på grund av sträng kyla och isiga och ”skarpa” marker. Samtidigt hade vi anmält till ett ytterligare prov och ville  försöka få till den sista 1 an.

25/11
Bättre väderförhållanden på hemmaplan. Husse o Fia hittar spår efter 3 rådjur. Fia söker och börjar väcka.
Efter 10 min fullt drev. Drevet buktar riktigt bra i 58 min. Drevet steget före hela tiden och något skottillfälle ges inte denna gången. Efter ca 60 min går rådjuret rakt ut och ner på fridlysningen.
Fia släpper och är åter till husse efter 20 min.

23/11
I uselt väder gör Fia sin första start på drevprov. Mot alla odds resulterar detta i föreslaget 1+2 p 44 poäng.

19/11
Fia och A-S jagar själva. Fia börjar söka i den lilla snö som finns kvar. Efter en stunds letande hittar hon ”harslag”. Hon söker noggrant  och efter ca 15 min börjar hon ”väcka”, väckandet övergår i fullt drev som går iväg bort från mig i skogen. Hör drevet i 15 min, sedan utom hörhåll. Haren har lurat Fia en bit in i såten och efter en stund kommer Fia tillbaks till mig och vi fortsätter, men denna gång utan resultat.

14/11
0 gr o bra ”jaktföre”. Jag ( A-S), Rasmus o Joakim jagar med Fia. Direkt efter släpp börjar Fia ”väcka” och efter 5 min är ”bocken” på benen. Drevet buktar fint innanför oss på ett ungskogshygge och sen ner mot en liten skogsbilväg. Efter ½ timme går drevet längre bort för att sen gå på ”långskjuts”. Fint drev i 45 min och Fia tillbaka hos mig efter 25 min.

4/11
+ 2 och vxl molnighet, lite snö här och där. Fia tar upp ett ensamt rådjur driver i stora bukter. Drevet flyttar sig ca 600 m där bukterna fortsätter, på väg dit möter Patrik rådjuret utan skott tillfälle. Drevet går tillbaks till upptagsplatsen där Fia kopplas pga risken att vända ut på landsvägen. Drevtid 40 min. Nytt släpp där Fia driver räv för första gången. Fint drev i 15 min som Fia avbyter när räven hoppade över en liten å.

Även denna helg har vår uppfödning ”Elton”( Petitbas Boriz Baxter) drivit rådjur fram till skott. Jätte roligt. ”Ozzy” (Petitbas Buzter Baz) har fått agera som spårhund hittills denna säsong, pga det stora antalet vargar på deras marker. Men detta har han gjort med den ”äran”. Han har fungerat ”klockrent”, men skulle väl helst vilja vara lös om han fick bestämma. Alltid kul när valparna börjar komma igång.

31/10 –6 och solsken. Vid andra såten, reser Fia ett ensamt rådjur efter sök i nattslagen och fina väckskall. Drevet går i stora bukter över myrar och små ”åsar”. Bra skall och hörbarhet. Efter 55 min ser jag o Sakarias rådjuret på långt håll genom en gallring, vi kan inte avgöra om det är ”bocken” som gäckat oss igen eller en ensam get. Fia kopplas och ännu en jaktdag avslutas.

30/10

Fin jaktmorgon med lite frost. Idag får Fia lära sig något nytt. Eftersom att Patrik jobbar och jag har både Sebben och Sakkis med mig, så får vår jaktkompis Lasse gå med Fia. Detta var lite konstigt för henne först, men när hon väl kommer i nattslag så ramlar ”polletten” ner. Efter en stunds väckande reser hon en fin råbock som siktas av Lasse, som inte får något skott tillfälle. Drevet går vidare i snäva bukter ner mot Rasmus som efter ett bra drev får fälla sitt första rådjur, en fin 6 taggare för en stolt Fia.

27/10
Fina förhållande men en helt tom såt... På nästa, efter en stunds sökande fin upptag och ett bra buktande drev. Fia driver i fina bukter, ett ensamt rådjur siktas av Fredrik. Drevet buktar vidare ut mot mig och Sakarias. Vi hör rådjuret men kan inte se det innan det kastar och vänder in i trakten och går vidare lite längre bort, ytterligare bukter och en ensam get siktas. Fia kopplas på drevslaget efter att ha drivit nätt 1 timme. Pga. det inte finns så gott om rådjur så sparar vi getterna, så idag hade rågeten tur.

21/10
Gäckande rådjur, Fia har ett kort drev där rådjuren hoppar i en liten å och går sedan ut strax efter upptag. Tyvärr ingen mer kontakt för Fia denna dag.
Däremot får Fredrik skjuta sitt andra rådjur för Petitbas Boriz Baxter (Elton) efter ett fint drev i bra förhållande.
Kul när våra valpar börjar komma igång. Har fått rapporter från flera av dem och de verkar sköta sig bra i skogen.

16/10
Ny jaktdag, nya möjligheter. Något regntungt, men fint ”buktväder”.  Efter en stunds sökande, väckskall och ett fint upptag. En fin bock siktas. Fia driver bra, med fina bukter i 27 min då bocken hastigt kastar för mina spår och går rakt ut ur såten. Fia tillbaka med kontakt skall efter 15 min.

2/10
Fias premiär drev för den här säsongen. Fin jaktdag med fina förhållanden, lätt frost och halvklart väder. Ett härligt upptag med drev i fina bukter. Get och killing siktas. Efter 27min blåser Patrik in Fia på fullt drev, då drevet gått ut ur jaktområdet. En bra start på årets jakt.

 

 

(bild från säsongen 06/07)