Vår familj består av mig Ann-Sofie, Patrik, Sebastian och Sakarias samt Patriks 3 äldre barn

5 hundar:  4 Petiter och 1 Jämte.
Vi bor i ett litet samhälle i Västerdalarna som heter Dala-Järna

Jakten är den röda tråden i vår familj. Både Patrik och jag är uppväxta med jakt, och vi har varit jägare sen barnsben. I min familj har det alltid funnits stövare och jämthundar, och jag har alltid hängt med far och farfar på jakt. I Patriks familj har det varit drever, tax, stövare och tillsist en blandras. Vi vistas i naturen året runt, och hoppas att våra barn ska ta efter och bli intresserade av hundarna och jakten.

När Patrik och jag träffades hade jag en Jämthundstik för älgjakt och jag jagade mest älg, men eftersom Patrik ville ha en liten småvilthund så föreslog jag en Basset. Han trodde att jag menade en Basset Hound eftersom att jag också haft en sån. En sån ville han inte ha, men jag hade träffat en liten 12v Petit tik som hette Backa Boosterdogs Felisia och hon flyttade till oss omedelbart.
På så vis och sen dess är vi ”frälsta” i denna helt underbara jakthundsras.

För dagen har vi även en jämthundstik, men det blir troligen vår sista älghund, då vi bestämt att endast ha ”Petiter” framöver.

1997 köpte vi Backa Boosterdogs Felisia (”Flisa”), 2001 Fick hon sin valpkull med Vilauddens Vale.
2004 flyttade Väntans Qluriga Mr Q (”Patron”) in och 1 Juli i år blev han vår.

I maj -05 köpte vi vår påläggskalv Väntans Bruna Bönan ( Fia) av Inge och Göran på Väntans kennel i Götene och i Feb. -06 köpte vi Väntans Zköna Zarah (”Shakira”) av C. Eriksson.

År 2004 godkändes vårt kennelnamn PETITBAS.

Vi hade ju hoppats att vi skulle få en tik kvar efter vår fantastiska jakthund ”Flisa”, men i första kullen fick hon två hanhundar och med ”patron” så har hon varit dräktig två gånger men kastat bägge gångerna, så vi fick ge upp.

Målet med vår uppfödning är att föda upp friska sunda jakthundar för familj och utställning.


Ann-Sofie.